Record Hunter

cdcd  2 plus

hunterFör att ta sig till RH krävs att man korsar S:t eriksgatan, ett av de få riktiga spänningsmomenten under rundan. RH är fördelat på två plan med nya skivor på övervåningen och begagnade samt rea-avdelning på bottenplan. Eftersom vi huvudsakligen inriktar oss på begagnade skivor ha jag svårt att bedöma övervåningen. Bottenplanet har en ganska välsorterad begagnat-sektion även om fynden är få. Det mest intressanta är avdelningen med förhållandevis nya och intressanta skivor där man kan få fyra skivor till priset av tre. Tyvärr har man höjt grundpriset på skivorna (tror det är 120 kr/styck) så nu känns inte erbjudandet speciellt lockande. Prissättningen är allmänt ganska skev och det kombinerat med få fynd gör att man ofta går därifrån tomhänt. Butikens DVD-avdelning är ganska välsorterad och välstrukturerad även om priserna är alldeles för höga. Att ta kring hundringen för ganska ordinära filmer känns trist. Normalt går det att få samma filmer till lägre priser på cdon.com, och då är skivorna oanvända. Personalen är kunnig även om vi tycker att de gått på en säljkurs för mycket. Det är intressant att få förslag a la amazon.com på liknande skivor, men för oss diskofiler känns det nästan förnärmande… Sammanfattningsvis en ganska ordinär och beige butik som andas mer Åhléns än en genuin cd-shop för begagnade skivor.


Omtest 2009
 
cdcdcd  3 plus

Här har det blivit bättre. Utbudet har förbättras och det finns ganska många skivor till riktigt bra priser. Sen har Record Hunter det bästa utbudet av nya skivor som normalt är svåra att hitta på andra ställen. Exempelvis så hittade jag en Arcade Fire skiva som inte fanns någon annanstans på rundan, i och för sig till nypris, men ibland måste man ju. Dock är kvalitetsdensiteten relativt lågt. Trots att man har "köp 4 betala för 3"-erbjudanden så är det svårt att plocka ihop så många skivor trots att vi alla tre slår samman våra inköp. Även om vi fortfande besväras av Amazon-mentaliteten vid disken så måste man respektera de anställdas kompetens kring musik. Vill man ha bra förslag på bra ny musik är Record Hunter det bästa valet. Även om vi har höjt betyget känns avståndet till femman milsvid.


Omtest 2012

cdcdcd  3 plus

 

Här har vi lite olika åsikter inom gruppen. Micke H skulle gladeligen ge den en etta, men då bara av känslomässiga orsaker, Johan är mer neutral och jag kan nog tycka den är helt ok. Dock har köpen uteblivit nästan helt. trots att "köp 4 betala för 3" konceptet forstätter är det svårt att få ihop fyra skivor tillsammans vilket vi exempelvis får ihop på några minuter på skivbörsen. Utbudet är fortfarande ba även om man sakan de riktiga fynden. Få avslut det närmaste året kan innebära en nedgradering men i dagsläget får Record Hunter behålla trean, men den är svag.