Wasa Skivbörs

cdcdcdcd 4 Plus

wasaButiken som aldrig gjorde oss besvikna. Har ett tunt men väldigt bra utbud av nya skivor till ett fantastiskt bra pris. Om man inte har hittat den speciella nya skivan i de andra butikerna kunde man alltid vara säker på att den fanns på Wasa. Det var även här man gjorde de flesta spontanköp av nya artister, exempelvis var det här som The Bee Good Tanyas upptäcktes. Föreståndaren var absolut trevligast och hade en fantastisk förmåga att plocka fram en ny skiva som man inte kunde motstå.  Även begagnat avdelningen är väldigt välsorterad och man kan hitta många bra skivor, men prissättningen är ibland lite tokig.

Nu är det så att butiken har bytt ägare och hade inledningsvis en fantastisk utförsäljning (50% på hela sortimentet). Tyvärr känns det som att utbudet inte har återhämtat sig efter utförsäljningen så det är numera ganska svagt. Delar av utbudet erbjuds fortfarande till 50% vilket innebär att priset ligger under 50-lappen, men det är trots det ganska svårt att fynda. Får dock en extra poäng på gamla meriter.Omtest 2009

cdcdcd  3 Plus

Wasa har alltid varit lite av en favorit. Här har man alltid kunnat hitta de där nysläppta skivorna till acceptabla priser. Nu kan vi dock konstatera att även Wasa tappar lite. Problemet här liksom på vissa andra buiker är omsättningshastigheten.  Här finns ett relativt stort utbud, men fynden är få. Till och med Nyinkommet-backen känns ointressant. Ägaren har lagt mer energi på försäljning av Dvd-filmer vilket medfört att man oftare kommer ut med en film än en skiva, men det är ju inte det som är poängen med CD-rundan! Tyvärr måste vi därför ta bort extrapoängen som Wasa fick i förra utvärderingen. Det är lite svårt att säga vad som krävs för att butiken ska förbättra sig, kanske att rensa lite i huvudavdelningarna och dumpa priserna på de skivor som är svårsålda. Det kan ge en lite bättre känsla av urvalskompetens.

 


Omtest 2012

 

cdcdcd 3 Plus

Fortfarande helt ok, fynden står inte precis i backen men en del bra köp. lite av konsolideringsbutiken där man har möjlighet att köpa just den där nya skivan man inte hittade på rundan till ett riktigt bra pris. Ägaren har fått in en hel hög med lite smalare skivor från 70-talet så väldigt intressant bläddrande. Tyvärr hade man redan skivan eller så var den lite för smal för priset. Men fortfarande en riktigt skön butik.