Beat Goes On Records

 

cdcdcdcdcd 5 Plus

beatbildInledningsvis måste man nämna att skyltningen är en njutning, en skön blandning av återutgivningar av äldre klassiker blandat med nya releaser typ Dylan, Morrissey och Nick Cave. Utbudet är ganska tunnt, men extremt målgruppsanpassad. Man får känslan av att föreståndaren är mycket restriktiv i sina inköp, med kraftigt fokus på 70-tal. Det är två avdelningar som är mest intressanta, nämligen den skivhylla som ligger direkt till höger där den ena sidan har nyinkomna begagnade CD och den anda en rea-avdelning med relativt nya skivor för under 100-lappen. Föreståndaren är mycket trevlig och kunnig (jag ställde en gång en fråga om de två första Alice Cooper – skivorna och fick en lång utläggning om problemen med dessa utgivningar).

Utbudet känns generellt väldigt anpassat till min och mina kollegers musiksmak så det är väldigt sällan som man går därifrån tomhänt. Prisnivån är helt ok, även för helt nya skivor och det är nog bara här man kan hitta Uriah Heep och Budgie-skivor på hela rundan. Det finns många skivor av karaktären: jag har den på vinyl, men har inte hittat den på CD eller har inte tyckt att skivan är tillräckligt bra för att köpa på CD.Vinylavdelningen är även den väldigt spartansk och DVD-hyllan näst intill obefintlig. Eventuella REA-backar är ganska ointressanta. Sammanfattningsvis den utan tvekan trevligaste butiken man känner sig verkligen välkommen och utbudet känns alltid lika spännande.


 

Omtest 2009

cdcdcdcdcd 5 Plus

 

Fortfarande den butik man mår bäst av att besöka. Trots ett litet utbud är kvalitetsdensiteten extremt hög. Här verkar även de begagnade skivorna väljas ut varsamt så att man inte tvingas bläddra igenom skräp. I den relativt tunna avdelningen med nyinkommet är omsättnignen väldigt hög. Jag kan inte minnas att vi återsett någon skiva under två rundor. Här känner man sig också väldigt välkommen och disken är perfekt placerad. Det går även att få bra rådgivning på begäran och till och med bakgrundsmusiken känns målgruppsanpassad. Om man vid något tillfälle vill köpa en ny fullprisskiva så är det här man gör det, känns helt enkelt mest rätt. Värt att nämna är att det ibland är livespelningar där, inget som vi har haft möjlighet att besöka, men är nog väldigt mysigt i den intima butiken. Denna butik är ett måste på skivköpsrundan!

Omtest 2012

cdcdcdcdcd 5 Plus

 

Kan inte ge annat än en femma igen. Alltid lika trevlig att besöka. Utbudet är ganska tunt men extremt väl balanserat. Här hittar man fortfarande många lite ovanliga skivor. Däremot så köper vi inte alls lika mycket där som tidigare, vet inte riktigt varför men det kan bero på att vi redan har köpt många av de lite speciela skivorna och att prisnivån ligger på gränsen. Men atmosfären gör att det ändå är den trevligaste butiken vi beöker på rundan.