Cosmos Factorysthskivcdcd 2 Plus

Sista butiken på rundan. Ofta har butiken stängt när vi kommer fram. Relativt välsorterat med en ganska bra nyhetsback, men prisnivån är generellt ganska hög. Jag tror aldrig att jag köpt en skiva där. Föreståndaren är trevlig även som han ser mer ut att jobba på ett gym (visst bör butiksanställa vara lite småfeta och tunnhåriga eller som på Beat Goes On se ut som en avdankad rockstjärna). Butiken känns ändå ganska intim, och betyget kanske skulle bli högre om butiken låg först på rundan


Inget omtest 2009

Det är tyvärr alltmer sällan vi hinner komma till Cosmos factory innan stängning. De få gånger vi hunnit med så kan man ändå säga att butiken är helt ok. Vi får kanske prioritera butiken på nästa runda. Såhär spontant känns den bättre än ex Marquee vilket gör att den kanske aspirerar på höjt betyg. 

Stockholm Skivbörs

 

sthskivcdcdcd 3Plus

En mycket liten butik som alltid är fullsmockad med folk. Vänsterväggen täcks av uppställda nyinkomna skivor som ger en bra överblick över vad som finns inne. Det finns även en back med nyinkommet vid disken, men det är ganska svårt att komma fram dit. Resten av butiken innehåller övriga begagnade cd-skivor. Det finns även några få Klassiska skivor och enstaka DVD-filmer.

Butiken är ganska välstrukturerad så man kan snabbt hitta det man eventuellt letar efter. Butiken lider lite av att den är i slutet av rundan vilket innebär att man normalt sätt har stillat den värsta köphungern och är betydligt mer restriktiv i skivvalen. Prisnivån är som övriga butiker och det är svårt att fynda skivor till riktigt låga priser mest beroende av att det finns så lite plats för större Rea-avdelning

 

 

Wasa Skivbörs

cdcdcdcd 4 Plus

wasaButiken som aldrig gjorde oss besvikna. Har ett tunt men väldigt bra utbud av nya skivor till ett fantastiskt bra pris. Om man inte har hittat den speciella nya skivan i de andra butikerna kunde man alltid vara säker på att den fanns på Wasa. Det var även här man gjorde de flesta spontanköp av nya artister, exempelvis var det här som The Bee Good Tanyas upptäcktes. Föreståndaren var absolut trevligast och hade en fantastisk förmåga att plocka fram en ny skiva som man inte kunde motstå.  Även begagnat avdelningen är väldigt välsorterad och man kan hitta många bra skivor, men prissättningen är ibland lite tokig.

Nu är det så att butiken har bytt ägare och hade inledningsvis en fantastisk utförsäljning (50% på hela sortimentet). Tyvärr känns det som att utbudet inte har återhämtat sig efter utförsäljningen så det är numera ganska svagt. Delar av utbudet erbjuds fortfarande till 50% vilket innebär att priset ligger under 50-lappen, men det är trots det ganska svårt att fynda. Får dock en extra poäng på gamla meriter.Omtest 2009

cdcdcd  3 Plus

Wasa har alltid varit lite av en favorit. Här har man alltid kunnat hitta de där nysläppta skivorna till acceptabla priser. Nu kan vi dock konstatera att även Wasa tappar lite. Problemet här liksom på vissa andra buiker är omsättningshastigheten.  Här finns ett relativt stort utbud, men fynden är få. Till och med Nyinkommet-backen känns ointressant. Ägaren har lagt mer energi på försäljning av Dvd-filmer vilket medfört att man oftare kommer ut med en film än en skiva, men det är ju inte det som är poängen med CD-rundan! Tyvärr måste vi därför ta bort extrapoängen som Wasa fick i förra utvärderingen. Det är lite svårt att säga vad som krävs för att butiken ska förbättra sig, kanske att rensa lite i huvudavdelningarna och dumpa priserna på de skivor som är svårsålda. Det kan ge en lite bättre känsla av urvalskompetens.

 


Omtest 2012

 

cdcdcd 3 Plus

Fortfarande helt ok, fynden står inte precis i backen men en del bra köp. lite av konsolideringsbutiken där man har möjlighet att köpa just den där nya skivan man inte hittade på rundan till ett riktigt bra pris. Ägaren har fått in en hel hög med lite smalare skivor från 70-talet så väldigt intressant bläddrande. Tyvärr hade man redan skivan eller så var den lite för smal för priset. Men fortfarande en riktigt skön butik.

Record Hunter

cdcd  2 plus

hunterFör att ta sig till RH krävs att man korsar S:t eriksgatan, ett av de få riktiga spänningsmomenten under rundan. RH är fördelat på två plan med nya skivor på övervåningen och begagnade samt rea-avdelning på bottenplan. Eftersom vi huvudsakligen inriktar oss på begagnade skivor ha jag svårt att bedöma övervåningen. Bottenplanet har en ganska välsorterad begagnat-sektion även om fynden är få. Det mest intressanta är avdelningen med förhållandevis nya och intressanta skivor där man kan få fyra skivor till priset av tre. Tyvärr har man höjt grundpriset på skivorna (tror det är 120 kr/styck) så nu känns inte erbjudandet speciellt lockande. Prissättningen är allmänt ganska skev och det kombinerat med få fynd gör att man ofta går därifrån tomhänt. Butikens DVD-avdelning är ganska välsorterad och välstrukturerad även om priserna är alldeles för höga. Att ta kring hundringen för ganska ordinära filmer känns trist. Normalt går det att få samma filmer till lägre priser på cdon.com, och då är skivorna oanvända. Personalen är kunnig även om vi tycker att de gått på en säljkurs för mycket. Det är intressant att få förslag a la amazon.com på liknande skivor, men för oss diskofiler känns det nästan förnärmande… Sammanfattningsvis en ganska ordinär och beige butik som andas mer Åhléns än en genuin cd-shop för begagnade skivor.


Omtest 2009
 
cdcdcd  3 plus

Här har det blivit bättre. Utbudet har förbättras och det finns ganska många skivor till riktigt bra priser. Sen har Record Hunter det bästa utbudet av nya skivor som normalt är svåra att hitta på andra ställen. Exempelvis så hittade jag en Arcade Fire skiva som inte fanns någon annanstans på rundan, i och för sig till nypris, men ibland måste man ju. Dock är kvalitetsdensiteten relativt lågt. Trots att man har "köp 4 betala för 3"-erbjudanden så är det svårt att plocka ihop så många skivor trots att vi alla tre slår samman våra inköp. Även om vi fortfande besväras av Amazon-mentaliteten vid disken så måste man respektera de anställdas kompetens kring musik. Vill man ha bra förslag på bra ny musik är Record Hunter det bästa valet. Även om vi har höjt betyget känns avståndet till femman milsvid.


Omtest 2012

cdcdcd  3 plus

 

Här har vi lite olika åsikter inom gruppen. Micke H skulle gladeligen ge den en etta, men då bara av känslomässiga orsaker, Johan är mer neutral och jag kan nog tycka den är helt ok. Dock har köpen uteblivit nästan helt. trots att "köp 4 betala för 3" konceptet forstätter är det svårt att få ihop fyra skivor tillsammans vilket vi exempelvis får ihop på några minuter på skivbörsen. Utbudet är fortfarande ba även om man sakan de riktiga fynden. Få avslut det närmaste året kan innebära en nedgradering men i dagsläget får Record Hunter behålla trean, men den är svag.

 

RuntRunt

cdcd 2 Plus

snurrHar många likheter med Atlas skivbörs. Är ganska ny och hade inledningsvis svårt att hitta rätt prisnivå där många skivor var extremt felprissatta. Har ändå fått ordning på prissättningen och verkar inrikta sig på jazz.

Utbudet är litet både då det gäller nya och begagnade skivor. Begagnatavdelningen känns mer som att föreståndaren rensat lite i sin egna skivsamlig och det är svårt att fynda. Det är sällan någon av oss köper något här och jag tror att runtrunt får det svårt att klara sig i den konkurrens som finns i omgivningen.  Sammanfattning en ganska trist butik som vi inte besöker varje gång vi genomför rundan och när vi besöker den brukar vi stanna en väldigt kort tid.


Inget omtest 2009

Eftersom vi besökt Runtrunt så få gånger de senaste 5 åren så kan vi inte ge butiken en rättvis bedömning. Men det är kanske ett omdöme så gott som något... 

Omtest 2012


cdcdcd 3 Plus


Vi har faktiskt börjat besöka RuntRunt igen. Butiken som i första hand kör Jazz-skivor har en liten del med begagnade pop/rockskivor och den delen är riktigt bra. Även här - liksom på Beat Goes on - så verkar man vara väldigt försiktig med inköpen (eller om det är polarna som donerar) så det ganska tunna utbudet är ändå väldigt bra. Relativit många köp görs här trots att det är i slutet på rundan och man ofta är ganska färdigköpt. Sen andas hela butiken mycket klassisk skivbutik. Fortfarande en bit från en fyra men en klar uppryckning. Nu är Runt Runt primärt en Jazzbutik så lite svårt att ge en helt objektiv bedömning, hade man varit mer intresserad av jazz så skulle troligen betyget gått upp yterligare ett snäpp.